Încearcă această rețetă delicioasă de ștrudel cu nucă, stafide și fructe kaki, perfectă pentru a-ți începe săptămâna cu ceva bun.
INGREDIENTE:
- 3-4 foi proaspete de aluat
- 5 fructe de kaki (sau persimmon)
- un măr
- o lingură cu stafide aurii
- 1-2 linguri zahăr (facultativ)
- 50 ml coniac/rom/whisky
- 100 g unt
- 10-12 mieji de nucă
- praf de scorțișoară
- zahăr pudră
Nu este o întâmplare faptul că miezul de nucă arată asemenea creierului, nuca este unul dintre cele mai sănătoase fructe oleaginoase. Miezul de nucă este bogat în fier, zinc, magneziu, calciu, omega 3 și omega 6, acid linoleic, vitaminele A, B complex , D și E, fibre, grăsimi sănătoase și proteine. Altfel spus, un pumn de mieji consumați zilnic, nu numai că ne furnizează energie pentru întreaga zi, ci ține departe de noi câteva afecțiuni. Consumate înțelept, nu mai mult de 30 g pe zi, ne ajută să ne menținem greutatea ideală sau să slăbim.
MOD DE PREPARARE:
- Toacă din cuțit nuca. Pune stafidele într-un castronel și toarnă peste ele alcoolul de bună calitate. Lasă-le așa cel puțin 15-20 de minute ca să se hidrateze.
- Decojește fructele, taie-le cubulețe. Încinge 20 g de unt, adaugă fructele și călește-le împreună 3-4 minute, fără să le înmoi. Topește untul rămas, fără să-l dai în clocot.
- Unge cu unt topit, pe rând, foile de aluat și suprapune-le. Întinde deasupra compoziția de fructe, presară zahăr (facultativ), nucile, stafidele bine scurse, un praf de scorțișoară. Rulează cu atenție, unge deasupra cu unt topit și dă ruloul la cuptorul încins. Coace până ștrudelul capătă culoare aurie și foarte (30-35 de minute). Lasă-l să se răcorească, pudrează cu zahăr și servește-l cu plăcere celor dragi, ideal cu o cremă de lămâie (lemon custard) sau de vanilie.
Citește și: Tort simplu cu ciocolata si crema cu nuca de cocos
Foto: Pixabay