Este sezonul căpșunilor, așa că orice desert ce conține căpșuni trebuie încercat neapărat vara aceasta! Mai jos îți prezentăm un desert absolut delicios cu căpșuni, la pahar.
SFAT: Pentru un aspect mai elaborat, alege pahare mai înalte ca să poți pune mai multe straturi de blat, cremă, frișcă și ai grijă ca pe margine întâi să pui fructele tăiate și apoi să torni crema. Poți înlocui căpșunile cu afine, zmeură, cireșe sau poți combina mai multe tipuri de fructe.
Cantitate: 6 porții
Timp de preparare: 1h 20 minute
INGREDIENTE PENTRU BLAT
▶ 75 g zahăr
▶ 50 g miere
▶ 1 ou
▶ 50 ml ulei
▶ 50 ml lapte pasteurizat
▶ 75 g nucă măcinată
▶ coajă rasă de lămâie sau portocală
▶ 1⁄2 linguriță cuișoare măcinate
▶ 1⁄2 linguriță scorțișoară măcinată
▶ 1⁄2 linguriță bicarbonat stins cu suc de lămâie
▶ 125 g făină
INGREDIENTE PENTRU CREMĂ
▶ 200 g brânză mascarpone
▶ 2 plicuri zahăr vanilinat
▶ 1 lingură suc de lămâie
▶ 250 ml frișcă lichidă
▶ 250 g căpșuni
MOD DE PREPARARE
1. Pentru blat, mixează oul cu zahărul, adaugă trep- tat uleiul, mierea și nuca. Înglobează treptat laptele, bicarbonatul stins cu lămâie, mirodeniile și la final făina. Toarnă aluatul într-o formă cu hârtie de copt și coace-l cam 40 minute în cuptorul preîncălzit la 180 oC. Când se răcește complet, taie-l cu forma de fursecuri cerculețe care să se potrivească cu forma paharelor folosite pentru desert.
2. Pentru cremă, se amestecă mascarpone cu zahăr vanilinat și suc de lămâie. Înglobează 1⁄2 din frișca bătută.
3. Pentru asamblare, repartizează în pahare puțină cremă, apoi un cerculeț de blat, căpșuni, cremă, frișcă și deasupra o căpșună întreagă sau unele micuțe, în funcție de lărgimea paharului.
Sursa foto: 123RF