În sezonul rece, provocările părului tău tind să se amplifice.
După o vară cu multe zile toride, părul deteriorat este supus unui alt stres. Odată cu schimbarea anotimpurilor, în special între vară și toamnă, foliculii părului se stresează și intră în faza numită telogen, respectiv de odihnă. La aceasta se adaugă căldura de peste vară care a afectat rădăcina părului, iar efectele se văd după 2-3 luni, adică acum. Căderea părului este una dintre problemele cu care se confruntă multe femei. Altele sunt părul uscat, lipsit de strălucire și vârfurile despicate.
Căderea este temporară
Deși ne alarmează, căderea părului în sezonul rece nu este permanentă. În mod normal, podoaba capilară începe să se regenereze după ce stresul dispare și părul continuă cu faza de creștere. Totuși, această situație trebuie luată în serios și cercetată cauza. O carență de vitamine, un dezechilibru hormonal, o afecțiune sau un stres emoțional pot fi alte cauze care duc la căderea părului și e posibil să ai nevoie de produse de îngrijire speciale pentru a limita sau chiar stopa căderea accelerată.
Părul uscat are tratament
Dacă e aspru și greu de aranjat, pentru o perioadă trebuie să renunți la vopsit, pentru a limita uscăciunea și a-i sigura o hidratare și o hrănire intensivă. Spală părul când este murdar, chiar dacă trebuie să o faci mai des, iar după fiecare spălare e folosește atât balsamul, cât și masca, iar între spălări aplică vreo câteva picături de ulei pe lungimea lui. După o lună, cu un astfel de tratament, părul își va recăpăta suplețea.
Vârfuri regenerate
Orice ai face, când vârfurile sunt despicate, poți doar să le cosmetizezi, aplicând ulei, însă cu timpul se vor despica și mai mult. În acest caz, e bine să tai răul, dar nu din rădăcină, ci doar 1-2 centimetri, cât să lași părul sănătos până la vârfuri. Totuși, nu renunța la tratamentul cu ulei, care previne despicarea. trece-ți degetele prin păr și firele care-ți rămân în palmă pune-le pe o hârtie: dacă sunt 10-15, poate fi vorba de o cădere sezonieră. Dacă sunt mai multe, trebuie să consulți un dermatolog. 50-100 de fire de păr se pierd în mod obișnuit în fiecare zi. Ce este peste această cifră trebuie să te îngrijoreze.
Autor: Luminița Tăbăran
Sursa foto: pixabay