Falită și mai plinuță după iarnă? Prepară-ți – îți spunem noi cum, sau comandă-ți ceva sănătos și dietetic pentru prânz; nu toți livrează pizza și mâncare „tradițională”!
Sexy sandwich
Taie pe jumătate, apoi prăjește și unge cu unt o chiflă integrală, apoi așază cîteva felii de pară și câte o bucată de mozzarella pe fiecare jumătate. Împrăștie câteva frunze de varză de Bruxelles crudă, apoi stropește cu puțin ulei de măsline și oțet balsamic.
Carbo-remediu
Adăugând legume bogate în fibre și grăsimi sănătoase, ușor de digerat, precum uleiul de măsline sau avocado, poți transforma pastele într-un prânz sănătos, care să îți țină de foame mult timp. poftă de dulce? Ardeii dulci minusculi sunt deosebit de gustoși și super-hrănitori, spun nutriționiștii. Dau prânzului tău un plus de prospețime și se pot mânca dintr-o înghițitură.
Noodles 2.0
Ciopârțește un buchețel de broccoli (un castron mic), adaugă ulei de măsline și pune-l la cuptor pentru 25 de minute, la 200 grade C. Fierbe o porție de paste din legume, apoi combină-le cu broccoli, adaugă pesto, piper negru, fulgi de chilli, sare și usturoi după gust. Nu-ți lasă gura apă?
O salată minunată!
Combină două castroane pline cu frunze de kale, o jumătate de avocado tăiat în cubulețe, zeama de la o jumătate de lămâie, o lingură de ulei de măsline extra-virgin și puțină sare. Amestecă-le bine cu mâinile și apoi adaugă o ceașcă de năut din conservă, o mână de roșii Cherry înjumătățite și câteva bucățele de carne de pui la grătar (resturile de la masa de aseară). Colegii tăi vor fi invidioși pe prânzul tău!
Ingredientul vedetă. Arma ta secretă, un pui cumpărat aseară de la rotiserie. Folosește bucățile care, de obicei, rămân intacte (pieptul) și prepară-ți salate, sandwich-uri sau consumă-l ca atare, cu legume fripte sau proaspete.
Foto: 123RF