Hai să nu spunem că rutina poate influența negativ viața sexuală a unui cuplu. Dar putem spune că un pic de sare și piper adăugate sexului n-au ce strica…
Și ce-ar putea săra/pipera mai bine decât bătrânele jucării sexuale. Da, da, jucăriile sexuale au tradiție, nu glumă. Să luăm de pildă vibratorul. Inventat inițial pentru ameliorarea durerilor musculare ale bărbaților, s-a dovedit mult mai folositor femeilor, încă de acum aproape 200 de ani. Cătușele de mătase, și ele foarte interesante pentru partidele de sex mai picante, sunt folosite încă din antichitate. Jucăriile sexuale în general sunt folosite, am putea spune fără să greșim prea mult, de când lumea.
Tratament împotriva isteriei
Numele acestei boli psihice a fost dat de Hipocrate, tatăl medicinei. Și vine de la… uter. Spunea marele Hipocrate că anumite manifestări (țipete, reacții nervoase incontrolabile) ale femeilor sunt provocate de dureri și de deplasări ale uterului. În fine, pe la sfârșitul secolului al XIX-lea, isteria a ajuns să fie privită ca o tulburare psihologică. Dar nu despre boală vorbim aici, ci despre tratamentele ei. În Evul Mediu, fiind considerată o boală provocată de lipsa relațiilor sexuale, isteria era tratată prin masarea vulvei și a zonei din jurul clitorisului. Erau medici (bărbați!) specializați în acest masaj.
Încă din secolul XVI, femeile nemăritate și anxioase erau sfătuite să joace în șaua calului cât mai des sau să se dea în balansoar.
Un vibrator cât un dormitor
Medicul Mortimer Granville a fost pionierul vibratorului. El a inventat o aparatură electromecanică, ce ocupa o cameră măricică, menită să-i scutească pe medici să mai facă masajul acela antianxios. Aparatura folosea la ameliorarea durerilor în piept, a problemelor de stomac, a problemelor plămânilor, ba chiar și împotriva flatulenței. Cu vremea, aparatura a fost îmbunătățită și vizibil micșorată, ajungând, la începutul secolului XX, la dimensiunile unei… bormașini. Deja femeile începuseră să-i prindă gustul și care mai de care se declarau isterice.
Vibratorul și-a cam uitat menirea medicală și s-a îmbunătățit… doar pentru a stârni plăcere. Dacă mai punem la socoteală și faptul că a fost a patra „electrocasnică“ electrificată, după mașina de cusut, ventilator și prăjitorul de pâine, deja am spus totul despre popularitatea vibratorului.
Cătușe de mătase
Nu sunt chiar de mătase, dar le-am spus așa ca să nu-ți imaginezi cine știe ce torturi. De fapt, sunt sigură că ai înțeles beneficiile din celebrul film 50 Shades of Gray. De fapt, este vorba despre a avea încredere totală în partener și despre adrenalina produsă de senzația pe care o ai atunci când nu te poți mișca, dar și atunci când deții controlul complet. Pentru asta există sexul „încătușat”, să-i spunem așa. Unul dintre parteneri este imobilizat, nu poate face nimic, iar celălalt îi poate face, practic, orice. Plăcere este de ambele părți. Cel încătușat nu se concentrează decât pe ce simte, fără să fie nevoit să răspundă. Celălalt poate dărui și se poate bucura de rezultat. Ideea este, încă o dată, ca ambii parteneri să aibă deplină încredere unul în celălalt, altfel nici vorbă de vreo plăcere. Ba dimpotrivă!
Antice și sănătoase
Jucăriile sexuale sunt folosite din cele mai vechi timpuri. Dildo-ul (un falus din lemn), de pildă, era folosit cu mare succes în Grecia antică. Iar romanii se pot lăuda cu primele sex-shopuri, ei fiind deschizători de drumuri în fabricarea și comercializarea în masă a diverselor jucării pentru sex mai… interesant. Acestea erau făcute din bronz sau din lemn și învelite în piele. Aveau formă de falus, în general, dar erau și sferice, ba chiar și triunghiulare. Jucăriile sexuale erau și au rămas instrumente ale plăcerii, precum și un suport al sănătății: în primul rând, atunci când orgasmul este asigurat, inima funcționează mai bine, circulația sanguină e de invidiat, iar depresia sau anxietatea devin noțiuni abstracte.
Știai?
Perucile pubiene fac și ele parte din arsenalul sexului picant. Dar nici ele n-au fost gândite de la bun început pentru plăcere, ci pentru a ascunde urmele, pe vremuri extrem de urâte, ale diverselor boli venerice. Inițial erau purtate, așadar, de prostituate!
Sursă foto: 123rf.com