Să-l întâlnim pe Mihai Popoacă, unul din cei doi fondatori ai Gelateriei Velluto, un brand autohton de înghețată artizanală premium extrem de apreciate de clienți pentru că aduce in București înghețata „aia bună ca în Italia”. De Italia îl leagă nu doar asocierea cu gelato, ci si familia, bunicul, Galanda Leonardo, un italian get beget care i-a insuflat de mic tradițiile culturii italiene.
Mihai, de ce este Gelateria Velluto atat de specială?
In primul rând de această activitate mă leagă extrem de multe lucruri. In aceasta călătorie sunt alături de bunul meu prieten si coleg de scoală, Bogdan Mustață ceea ce face ca munca noastră să se transforme într-o bucurie. În al doilea rând, idea de la care s a pornit are la baza exclusiv pasiunea noastră pentru tradiția italiană și dorința de a crea cea mai bună înghețată artizanală din România. Nu facem compromisuri. Căutam de mai bine de cinci ani rețete autentice si cele mai desăvârșite ingrediente atent selecționate și ne încăpățânam să ne menținem promisiunea de 100% natural şi fără rabat la calitate.
Să înţeleg că de la an la an aţi devenit mai buni?
Noi așa credem însă probabil că peste încă cinci ani ne vom amuza de aroganța noastră din prezent. Totuși, daca ne gândim că in sezonul care s-a scurs am colaborat cu cei mai buni chefi si cele mai bune restaurante de fine dining din România , probabil că suntem îndreptățiți sa ne mândrim cu ceea ce am realizat pana in prezent.
Care sunt restaurantele despre care vorbesti şi în ce constă mai exact colaborarea asta?
Colaboram cu Chef Alex Petricean (noua Bucătărie Estivală), Chef Radu Ionescu (Kaiamo), Chef Flaviu Mureșean (Marmorosch), Chef Catalin Petrescu si Nico Lontras (Casa Timiș) ca sa enumăr doar câteva dintre colaborările cu care ne mândrim. Dincolo de plăcerea de a fi in preajma unor oameni extrem de pasionați pe care îi apreciem mult, aceste colaborări ne-au adus mulți prieteni având totodată extrem de multe de învățat. Laboratorul nostru cu dotări de top este mereu deschis pentru prieteni si a devenit locul in care a luat naștere rețeta cu trufe si alune de pădure pentru Radu, rețeta cu aroma de Yuzu pentru Flaviu, dar si sorbetul cu gust de țuică si rețeta cu gustul ciocolatei de casa din copilăriei pentru Nico.
Recunosc ca sunt surprinsa de gusturile enumerate de tine. Nu le-aș fi asociat niciodată cu înghețata. Care este totuși cel mai ciudat gust pe care l-ați făcut? Care sunt top vânzări la voi?
Probabil gelato cu gust de castraveți murați a lui Nico Lontras. A fost o provocare interesantă mai ales ca au fost nenumărate încercări eșuate. Cat privește topul gusturilor regăsim bineînțeles rețetele clasice: caramelul cu unt sărat, iaurtul cu cireșe amare sau ricotta cu smochine sau pentru vegani zmeură cu gustul șerbetului de la bunica.
După aceasta incursiune în laboratorul vostru probabil oamenii vor sa știe unde va pot găsi?
Așa cum bănuiești deja nu avem o locație proprie, eforturile noastre fiind canalizate exclusiv către partenerii noștri din Horeca. Oamenii ne pot găsi așadar în restaurantele și hotelurile partenere, dar ne anunțăm „prezenta” si pe contul nostru de social media @gelateriavelluto unde găsiți mai multe informații despre tot ce facem. Totodată, participăm cu gelatobarurile noastre premium la evenimente corporate si de familie, cartul nostru cu un design inovator fiind din ce in ce mai dorit in sezonul cald. De cele mai multe ori devine punctul de atracție central al tuturor petrecerilor. Paradoxal adulții sunt mult mai entuziasmați decât copiii de multe ori. Vă putem aduce așadar gusturile premium ale celor mai exclusiviste locații din România la propria petrecere.