fbpx
Acasa LifestyleCarieră Interviu cu Dr. Olivia Breabăn

Interviu cu Dr. Olivia Breabăn

Autor: Echipa Femeia
0 comentariu 3,1K vizualizari 7 minute timp estimat

„Pe lângă pregătirea profesională medicală riguroasă, homeopatul cu iubire și compasiune trebuie să învețe să ASCULTE, să SIMTĂ și să OBSERVE”

Revista #FEMEIA: Ce v-a determinat să alegeți medicina și cum a evoluat interesul dumneavoastră către neuroendocrinologie și homeopatie? A existat vreun mentor sau un moment definitoriu care v-a inspirat în carieră?

Dr. Olivia Breabăn: Fiecare femeie începe prin a fi o fetiță cu vise. Visul meu a fost să salvez vieți, dar diferit față de cum știam și vedeam în sistemul convențional, pentru că întotdeauna am simțit că NOI suntem mai mult decât doar un corp pe care trebuie de fiecare dată să îl „împărțim” pe sisteme, ca să îl putem trata. Asta e și povestea mea, am crescut într-o familie în care s-a practicat medicina, mama mea fiind medic pediatru și homeopat, care a ales să mă „crească” în cabinet pe lângă ea, de pe la trei ani, și așa pentru mine homeopatia a devenit primul abecedar. Călătoria mea spre medicină nu a fost una neapărat simplă, dar după ce am făcut trei ani de medicină și am luat o pauză pentru Artă, mi-am dat seama că era visul meu de mică și am decis să mă întorc, să termin medicina și să fac o specialitate care să mă împlinească și să îmi permită să pot ajuta oamenii cu adevărat la un alt nivel, diferit. Neuroendocrinologia, pentru mine, a însemnat iluminare. Mi-a confirmat ceea ce simțeam de mult, m-a educat, iluminat și am ajuns să înțeleg omul la un alt nivel de conștiență, ca medic, dar și eu la rândul meu ca om, și am înțeles că viitorul medicinii va sta mai puțin în tehnologie, ci mai mult în legătura clară demonstrată între ceea ce gândim, simțim și ceea ce se întâmplă în toate organele și celulele noastre ca efecte ale emoțiilor și gândurilor noastre. Pe de-o parte, mentorul meu a fost mama, dr. Ofelia Lugojan Ghenciu, pe care toată lumea o iubea pentru calitatea ei ca om și suflet, pe lângă rezultatele profesionale excepționale. Dar cel mai mare mentor, aș declara, este fiica mea, împreună cu care am învățat atât de multă medicină și iubire, cât nu am învățat în toată cariera.

Revista #FEMEIA: Cum răspundeți criticilor care susțin că homeopatia nu are o bază științifică solidă?

Dr. Olivia Breabăn: Critici există în orice domeniu medical sau nu, mai ales la adresa tehnicilor medicale care nu sunt înțelese clar cum funcționează la nivel molecular și celular, pentru că fiecare dintre noi, oameni de știință sau medici practicieni, avem păreri și unghiuri de vedere diferite. Homeopatia a fost acuzată pe nedrept foarte mulți ani, de ce? Pentru că nu s-a încadrat în testele propuse pe atunci de cei din cercetare, lucru care în prezent nu că nu mai este valabil, pentru că medicina a evoluat, ci pentru că au fost găsite mijloace medicale și de cercetare prin care homeopatia a demonstrat că funcționează, și chiar în profunzime. Homeopatia este foarte greu de definit cu adevărat, pentru că are un sistem complex de acțiune, de aici și confuziile care s-au produs de-a lungul anilor. Anul trecut, World Health Organization, după ce a studiat dovezile științifice la adresa homeopatiei, a declarat-o „SURSĂ INTEGRĂ DE MEDICINĂ”, acceptând și validând eficacitatea ei. Unul din cele mai recente studii realizate pe un remediu homeopat arată adâncimea la care acesta funcționează, uimind inclusiv lumea medicală.

Revista #FEMEIA: Care sunt instrumentele de diagnostic utilizate în homeopatie? Există tehnologii sau metode noi care au fost integrate recent în practica homeopatică?

Dr. Olivia Breabăn: În homeopatie, cele mai importante instrumente sunt omul din fața ta și observația ta. Pentru mine este important omul, nu boala, și acesta este încă un lucru comun între neuroendocrinologie și homeopatie deoarece, chiar dacă în medicină noi știm exact câte organe avem, cum arată, cum funcționează, prea puțin în majoritatea specialităților medicale se face legătura de la nivel biologic, biochimic și molecular, care este procesul prin care un om care este furios poate dezvolta migrenă sau un om care este îndurerat de pierderea cuiva poate dezvolta o boală acută sau cronică. Și în homeopatie au existat progrese majore, programe de diagnoză, de identificare a simptomelor, care au venit odată cu dezvoltarea tehnologică a tuturor ariilor medicale, dar deși ele ajută foarte mult, pentru mine tot pura mea observație și experiența de până acum, dar și intuiția m-au ajutat să pot face parte din procese mari de vindecare ale pacienților mei.

 

Interviu de Mihaela Rada
Foto: Sorin Popa
Make Up: Bianca Pasca
Hair: Antonela Cocean

Găsiți continuarea interviului în revista #FEMEIA Octombrie 2024, ediție în care dr. Olivia Breabăn a fost și pe copertă.
Revista este disponibilă în magazinele de presă în luna octombrie. De asemenea, o puteți comanda, în format print aici, iar în format digital aici, printr-un simplu click!

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies