fbpx
Acasa Cross Posts Înghețata-i gata!

Înghețata-i gata!

3 rețete cu surprize

Autor: Echipa Femeia
0 comentariu 170 vizualizari 7 minute timp estimat

Înghețată cu caise și cu… surprize

Rețetă pentru 8 porții / Timp de preparare: 5 ore și 30 de minute

INGREDIENTE

50 g zahăr
2 linguri amidon
3 ouă
500 ml lapte dulce pasteurizat
400 ml frișcă lichidă
1 plic zahăr vanilat Bourbon
200 g caise
150 g halva

MOD DE PREPARARE

1.  Bați frișca lichidă împreună cu zahărul vanilat până obții frișca, pe care o păstrezi la rece. Fierbi la foc mic sau la bain-marie zahărul împreună cu ouăle bătute, sarea, laptele și amidonul, amestecând până când se îngroașă crema.

2.  În crema rece, încorporezi frișca. Torni compoziția în două vase de plastic, acoperite cu capace. Congelezi înghețata pentru 1 oră. În acest timp, scoți vasele la fiecare 15 minute și amesteci, pentru a nu se forma așchii.

3.  Speli fructele, le cureți și le tai în cubulețe. Tai halvaua sub forma unor așchii. În crema rece, încorporezi fructele și ¾ din halva și introduci vasele în frigider pentru încă 4 ore.

4.  Decorezi porțiile de înghețată cu bucăți de fruct, eventual cu bucățele de halva.

 

Înghețată cu cafea

Rețetă pentru 8 porții / Timp de preparare: aproximativ 7 ore

INGREDIENTE

8 gălbenușuri
200 g zahăr
200 ml lapte dulce pasteurizat
150 g nucă măcinată fin sau făină de migdale
1 lingură mare de cafea măcinată sau nes (cafea instant)
400 g frișcă

Pentru decor

2 linguri ciocolată rasă, caco, miez de nucă sau boabe de cafea
2 linguri fulgi de nucă de cocos
2 linguri granule de cafea solubilă
Câteva batoane de napolitane umplute cu cremă sau bomboane de ciocolată cu alune ori cu stafide

MOD DE PREPARARE

1.  Mixezi gălbenușurile împreună cu zahărul, apoi adaugi treptat laptele și fierbi crema la bain-marie, amestecând încontinuu până când compoziția se îngroașă.

2.  Iei vasul de pe foc, adaugi nesul și nuca măcinată și omogenizezi. După ce compoziția se răcește, încorporezi frișca și amesteci ușor, până obții o cremă omogenă. Torni amestecul într-o cutie de plastic, acoperi cu un capac sau cu folie și o introduci în congelator pentru cel puțin 6 ore.

3.  Când le oferi prietenilor o cupă cu înghețată, decorezi sferele cu granule de cafea solubilă, cu miez de nucă, fulgi de nucă de cocos sau cu bețișoare de napolitane. Pentru mai multă culoare, poți să torni câteva picături de topping de căpșuni sau vișine.

SFAT: Foarte bine se combină și cu un sos de ciocolată albă.

Înghețată de vanilie cu sos caramel

Rețetă pentru 6 porții / Timp de preparare: 70 de minute

INGREDIENTE

Pentru înghețată

500 g frișcă
300 ml lapte
150 g zahăr
2 plicuri zahăr vanilinat
4 gălbenușuri
1 fiolă esență de vanilie

Pentru sirop și decor

150 g miez de nucă tăiat mare
1 lingură miere
2 linguri zahăr

MOD DE PREPARARE

1.  Pentru înghețată, mixezi într-o cratiță gălbenușurile împreună cu zahărul și zahărul vanilinat. Torni ușor laptele fierbinte și fierbi crema la foc mic, amestecând continuu până se îngroașă. După ce crema de vanilie s-a răcit, încorporezi treptat esența și frișca, apoi torni compoziția într-o cutie de plastic. După ce ai păstrat-o la rece 1 oră, scoți cutia și mixezi, ca să nu se formeze așchii. Congelezi înghețata 4-5 ore.

2.  Pentru sirop, caramelizezi zahărul, adaugi nuca, mierea, puțină apă și fierbi siropul timp de câteva minute. Servești înghețata stropită cu sosul caramel, peste care presari miez de nucă ușor rumenit.

SFAT: Servește înghețata alături de frigărui din fructe. Ai nevoie de 5-6 piersici tari, 3 mere, 3 pere, 1 plic de condimente pentru vin fiert sau câte 1 lingură de scorțișoară ori de ghimbir și nucșoară măcinate. Speli fructele, le tai în cuburi, îndepărtându-le semințele și le lași o jumătate de oră în apa în care pui condimentele. Înfigi fructele scurse în bețe de bambus umede și le frigi pe grătar.

 

Mai multe rețete de preparate delicioase
găsiți
în revistele GOOD FOOD
și #Practic în Bucătărie, pe care le puteți procura lunar în magazinele de presă sau prin abonament.

Edițiile print le puteți comanda aici și aici,
iar edițiile digitale le puteți comanda aici și aici,
cu un singur click! Poftă bună!

Sursă foto: 123rf.com

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies