Inga Maria Eperjessy are 19 ani, este studentă și de curând a demarat un business cu un mare potențial. Despre ce este vorba? Despre lumânări aromate artizanale! Dar nu orice fel de lumânări, ci unele cu arome speciale, unice, delicate, care au în spate, fiecare, câte o poveste personală a autoarei. De asemenea, lumânările sale au forme deosebite, surprinzătoare, gândite în concordanță cu aromele lor.
Urmăriți mai jos interviul pe care Inga Maria Eperjessy a avut amabilitatea să ni-l acorde, pentru a intra în feericul univers al lumânărilor parfumate Candor!
Cum ai ales această industrie?
Inga Maria Eperjessy: Îmi doream mult să-mi deschid propria afacere, pentru a lăsa o amprentă, cât de mică, în lumea artei. Am fost suficient de norocoasă încât să descopăr această industrie, care le combină pe majoritatea: desenul – prin crearea designurilor, sculptura – prin producerea manuală a lumânărilor și literatura – prin transpunerea pe etichetă a amintirilor pe care le evocă aromele.
Când ți-a venit ideea să faci lumânări și cât a durat până când ai început efectiv?
Inga Maria Eperjessy: Ideea mi-a venit în vara anului 2023 și nu a durat mult până când am început să lucrez pentru a pune afacerea în mișcare. La sfârșitul lunii septembrie, terminasem deja cursul de lumânărit și începusem să mă pregătesc pentru lansarea business-ului: schițarea designurilor, fabricarea lumânărilor, crearea website-ului etc. În data de 12 decembrie 2023, am anunțat lansarea primului meu business!
Alegerea numelui unui brand e un lucru foarte important. Care este povestea numelui Candor?
Inga Maria Eperjessy: Alegerea numelui a fost una dintre cele mai grele decizii pe care a trebuit să le iau în acest business. Îmi doream un nume care să transmită clienților esența business-ului meu, să-i facă pe oameni să simtă ceva. Toate lumânările mele au în spate o poveste, o amintire, o emoție. Gândindu-mă la asta, am găsit cuvântul „dor”, cel mai dulce-amărui sentiment… După ce m-am jucat puțin cu cuvintele, din „candelă” și „dor” am ajuns la numele business-ului meu: Candor.
Prin ce se diferențiază lumânările tale față de alte produse de pe piață?
Inga Maria Eperjessy: Lumânările Candor, în primul rând, nu emit substanțe toxice pentru om sau pentru mediu. Fiind făcute din ceară de soia, nu din parafină, precum majoritatea lumânărilor din comerț, fumul acestea poate fi inhalat fără a risca dezvoltarea anumitor boli. De asemenea, fiind naturale, ele nu emit parfumul intens al lumânărilor din parafină, care este greoi și dă deseori dureri de cap. În al doilea rând, lumânările mele sunt făcute manual, fiecare lumânare fiind, deci, unică!
Câte sortimente ai în prezent și cum te gândești să extinzi gama de lumânări?
Inga Maria Eperjessy: Momentan, am opt sortimente, dar am foarte multe idei pentru viitoarele colecții, care vor fi inspirate mai ales din… deserturi românești! De asemenea, în viitor, mi-aș dori să inițiez un fel de concurs în care clienții să vină cu idei de lumânări și cu amintirile de care sunt legate aromele lor.
Ești studentă și ai un program încărcat. Cum reușești să împaci școala cu tot ceea ce înseamnă business-ul tău (creație, fabricare, vânzări și marketing, website, ambalare, trimiterea coletelor etc.)?
Inga Maria Eperjessy: Din fericire, sunt studentă la The Entrepreneurship Academy, unde întreaga curriculă este creată în așa fel încât noi, studenții, să putem aplica toate informațiile învățate la cursuri în propriile noastre business-uri, dar și să avem suficient timp pentru a le dezvolta. În plus, avem un easybox chiar la intrarea în facultate, de unde pot foarte ușor să trimit coletele pentru comenzile primite!
Lumânările le fabric în weekend, iar în fiecare zi, după ce vin de la facultate, fac câte un filmuleț sau câteva poze pe care le postez pe social media. Iar coletele le împachetez eu singură și le trimit prompt, în funcție de comenzi.
Poți descoperi aici toată colecția lumânărilor Candor. Ideea aromelor care aduc aminte de momente plăcute sau creează la rândul lor un context memorabil este inspirațională și provocatoare, în egală măsură.
Sursă foto: Inga Maria Eperjessy