fbpx
Acasa GastronomieRețete Două rețete răcoritoare cu afine

Două rețete răcoritoare cu afine

Autor: Echipa Femeia
0 comentariu 55 vizualizari 3 minute timp estimat

Îți plac afinele? Nu doar că au un gust deosebit și că sunt răcoritoare, dar ele sunt și adevărate bombe de vitamine! Așa că nu prea ai niciun motiv să le ocolești în vara asta caniculară, mai ales că le poți avea la dispoziție în niște deserturi delicioase, răcoritoare și ușor de preparat: un tiramisu și o înghețată!

Tiramisu cu afine

15 porții / 2 ore 30 minute

Ingrediente

250 g cremă de brânză dulce
2 linguri lichior de piersici
1 lingură lapte
100 g zahăr
1 linguriță extract de vanilie
100 g frișcă
200 g pișcoturi
200 ml cafea concentrată
200 g afine

Pentru decor

100 g frișcă
20 g zahăr
10 ml lichior de fructe
5 ml extract de vanilie
frunze de mentă

Mod de preparare

1. Într-un bol, amesteci crema de brânză cu lichiorul, laptele, zahărul și vanilia, până obții o cremă omogenă. Încorporezi apoi frișca și amesteci cu delicatețe.

2. Într-o tavă pentru chec, pui în straturi pișcoturile, crema de brânză și afinele, terminând cu un strat de pișcoturi.

3. Amesteci într-un bol ingredientele pentru decor. Acoperi tiramisu cu această cremă, învelești tava cu folie de plastic și o păstrezi în frigider pentru cel puțin 2 ore.

Servești prăjitura pudrată cu cacao și decorată cu afine și frunze de mentă.

 

Înghețată de afine, banane și ciocolată albă

8 porții / 4 ore 30 minute

Ingrediente

500 g afine
150 g zahăr
150 g iaurt
100 g ciocolată albă
3 banane
1 praf de sare
200 ml frișcă lichidă
½ fiolă esență de vanilie
Frunze de mentă pentru decor

Mod de preparare

1.  Decojești, feliezi bananele și le dai la congelator. Speli afinele, le lași să se scurgă în strecurătoare și le mixezi puțin în blender, fără a le lăsa să devină pastă. Pui afinele cu zahărul și un praf de sare la bain-marie și amesteci până când amestecul se îngroașă. Iei vasul de pe foc, pui esența de vanilie și lași crema să se răcească.

Adaugi iaurtul, ciocolata rasă sau ruptă în bucățele, bananele pasate cu blenderul și frișca bătută spumă tare. Omogenizezi compoziția și o pui în vase de plastic.

2.  Din când în când, cu ajutorul unei spatule de plastic, desprinzi înghețata care se solidifică pe margine și o amesteci cu restul de compoziție. Procedezi astfel de 2-3 ori, la interval de 30-45 de minute, apoi lași înghețata la congelator 2 ore.

3. Servești înghețata în cupe, ornată cu frunze de mentă.

Sursă foto: 123rf.com

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies