La un party organizat la cineva acasa, nu numai gazdele petrecerii pot avea parte de „ghinioane”, ci si tu, cea care participi. Desigur, daca e sa se intample, tot se intampla, dar e mai bine sa fii pregatita si sa stii cum sa eviti situatiile care te pot pune intr-o lumina nefavorabila in ochii celorlalti invitati.
Ai venit singura
Daca cunosti gazda, du-te la ea si multumeste-i pentru invitatie. De cele mai multe ori, cineva ii este deja in preajma si, cu siguranta, gazda va va prezenta unul altuia. Daca nu cunosti absolut pe nimeni, mergi direct la bar, schimba cateva vorbe cu barmanul – asa, de incalzire.
Ai ajuns prima dintre invitati
Poti evita asta daca mai faci o tura de bloc inainte de a intra. Daca esti deja inauntru cand constati ca esti piua intai, pune-te in pielea gazdei: rasufla usurata o data cu venirea primului oaspete, te vede ca pe o adevarata salvare! Pentru a depasi momentul, ofera-te sa ajuti.
Esti muuult mai „pusa la patru ace” decat ar fi cazul
Simplu: scoate ceva – jacheta brodata sau colierul cu turcoaze! Sau sufleca-ti manecile, sau descheie niste nasturi (unde pui ca vei arata mai sexy!).
Esti muuult mai putin eleganta decat restul lumii
De vreme ce e greu de presupus ca ai in portbagaj o rochie lunga de rezerva, n-ai incotro: mergi dreapta, zambeste larg si „emana” in jur imaginea increderii personificate!
Apare o pauza lunga in conversatie
Nu o umple cu comentarii despre miseliile campaniei electorale, ca oamenii sunt satui. E prudent sa ramai la subiecte mai… benigne: „Unde plecati in vacanta viitoare?” sau „Sunteti ruda cu gazda sau cum v-ati cunoscut?”
Esti „capturata” de un conviv plictisitor
O scuza inefabila e: „Trebuie sa-l caut pe prietenul meu.” Merge la fel de bine si: „Vrea cineva ceva de baut?”. Sau chestia cu pudratul nasului…
Ti-e teama sa nu fii tu cea plictisitoare
Daca ti-e teama, inseamna ca esti – dupa principiul cine zice ala e. Acum, serios vorbind, esti anosta pentru ca n-ai incercat sa fii altfel. Tuturor le place sa vorbeasca despre ei insisi; de ce n-ai aduce vorba asa: „De unde sunteti de loc? Cum ati ajuns sa lucrati in domeniul imobiliar? De cand va ocupati cu studiul bioingineriei?”
Nu esti in stare sa spui un banc sau o poveste
Nu e nici o scofala, nu toata lumea are stofa de comediant. Solicita unui invitat pe care il stii talentat sa spuna ultima gluma buna. E ca la fotbal: n-ai inscris, dar ai contribuit.
Te-ai intrecut cu bautura
Asaza-te, bea multa apa. Sau asculta-ti partenerul sau prietenii, daca ti se propune sa cheme un taxi sa te duca acasa, cat mai discret.
Te-a luat gura pe dinainte
Ai intrebat o cunostinta proaspat divortata ce mai face sotul, ai comentat malitios tinuta unei invitate – tocmai cand iubitul ei trecea prin preajma. Nu inrautati lucrurile comentandu-le; spune simplu „imi cer scuze” si departeaza-te de victime…
Remarci ultima persoana cu care ai fi vrut sa dai ochii
Se presupune ca esti adult, si te comporti ca atare; saluti, esti cordiala, schimbi doua fraze si apoi iti ceri scuze si pleci catre alt grup, pentru ca nimeni sa nu se simta incomodat de situatie. Daca e insa cu totul dezagreabila intalnirea, mergi in alta incapere sau paraseste definitiv terenul minat.
Tii mortis sa pleci mai repede
Iata o statistica interesanta: 20% dintre invitatii la orice eveniment pleaca in mai putin de o ora. Dar inainte de a o sterge, asigura-te ca ai vorbit cu gazda cel putin de doua ori, si ca i-ai multumit cum se cuvine pentru invitatie. Sunt insa situatii in care n-ai incotro si trebuie sa stai locului: la o masa restransa n-ai cum sa te ridici si sa lasi un scaun gol… ai voie sa pleci numai dupa desert. Daca e o petrecere mare, cu numerosi invitati, poti sa te strecori fara sa-ti iei ramas-bun in gura mare, dar sa nu cumva sa uiti a doua zi sa trimiti un mesaj de multumire.
Sursa foto: 123rf.com