Băutura fierbinte care vindecă răceala este un ceai preparat din mai multe plante, plus alte câteva ingrediente, fiecare în parte având ca efect ameliorarea simptomelor specifice asociate cu răceala.
Răceala este o viroză, provocată de agenți virali care se transmit pe cale aeriană. În cele mai multe dintre situații, răceala se vindecă spontan în cateva zile, dar simptomele pe care aceasta le produce sunt supărătoare astfel că cel mai bun tratament pentru răceală înseamnă lichide calde și odihnă. Tratamentul pentru răceală la adulți poate include și așa numitele medicamente simptomatice. Acestea scad febra și eliberează nasul.
Cum cele mai multe dintre medicamentele de sinteză își fac efectul, dar au și reacții secundare, poți lua în calcul și leacurile pentru răceală și nas înfundat care folosesc plante, miere, lămâie, adică exact așa cum este această băutură fierbinte care vindecă răceala și îmbunătățește rapid starea generală. În plus, este foarte plăcută la gust și are darul de a te bine dispune.
👉 Vitamine esențiale iarna și de unde le iei. Ai nevoie de ele pentru a face față fără complicații la riscul ridicicat de infecții virale.
Băutura care te scapă de răceală rapid
Cum faci băutura fierbinte care vindecă răceala. Ingredientele sunt pentru un litru de ceai, respectiv patru căni. Toate trebuie băute în decurs de 8-10 ore. Lichidul și esențele plantelor conținute în ele au darul de a stimula circulația limfei, iar asta este un imbold natural și foarte eficient de luptă într-o infecție virală.
Ai nevoie de:
- Flori de tei – cât iei de trei ori cu trei degete – efectul lor este unul calmant, în plus sunt emoliente pentru secrețiile bronșice și reduc rinoreea (nu o să-ți mai curgă nasul).
- Două linguri de fructe de măceșe uscate – sunt cea mai bună sursă de vitamina C. În plus, au o mare cantitate de uleiuri eterice care au ca efect camera senzației de iritație în gât și fluidifică secrețiile bronșice și nazale.
- O lingură de flori de soc – sunt cel mai utilizat ceai în răceală pentru că are ca efect o accelerare a metabolismului și o creștere ușoară a temperaturii, cee ace va susține acțiunea imunitară a organismului (febra este un aliat în lupta cu virusurile, atunci când nu depășește 38 de grade).
- Două linguri de miere – pentru enzimele naturale și gustul bun pe care-l va da băuturii, plus pentru a potența efectul emolient la nivelul gâtului iritat. Miere este și un excelent tonic general, astfel că pur și simplu te va face să te simți bine. Aduce și aportul bun de zaharuri care oferă energie pentru lupta cu agentul viral.
- Sucul de la o lămâie – pentru un plus de vitamină C, mereu utilă.
Cum prepari băutura fierbinte care vindecă răceala
Fierbe apă. După ce clocotește, dă vasul deoparte de pe foc și stai un minut. Apa va ajunge la 90 de grade Celsius, temperatură care extrage toate esențele din plante, fără să le distrugă. Pune toate plantele și acoperă. Lasă să infuzeze 10 minute.
Strecoară ceaiul, adaugă sucul de lămâie și mierea. Amestecă și bea! Ține cana sub nas și inspiră aburul fierbinte. Acesta fluidizează mucusul și te ajută să respiri mai bine.
Este bine să știi că nu este indicat să iei antibiotic pentru răceală și gripă. Antibioticul nu are efect benefic asupra sistemului imunitar, dimpotrivă distruge flora intestinală și-ți scade imunitatea. În plus, raceala și gripa sunt afecțiuni virale, iar virușii, indiferent de tipul lor sunt imuni la antibiotic.
Sursa foto: 123rf.com