fbpx
Acasa Gastronomie Cum prepari rapid cei mai delicioși mucenici

Cum prepari rapid cei mai delicioși mucenici

Autor: Diana Colcer
0 comentariu 181 vizualizari 4 minute timp estimat

Este perioada din an în care te poți bucura din plin de gustul aromat și plin de savoare al mucenicilor. Rețetele acestea te vor ajuta să-i prepari mai repede ca niciodată.

Mucenicii sunt un desert ce anunță venirea sezonului cald și se prepară în mai multe feluri, în funcție de zona țării. Indiferent care sunt preferații, noi avem pentru tine câteva secrete pentru a-i pregăti pe cei mai buni. Iată ce tipuri de mucenici poți prepara cu ajutorul unor rețete simple, delicioase și, nu în ultimul rând, foarte rapide.

Mucenicii pufoși, specifici Moldovei

Daca preferi aluatul pufos, presărat din plin cu nucă, atunci mucenicii moldovenești sunt desertul perfect pentru tine. Pregătirea lor devine o joacă de copii când ai un ajutor de nădejde, iar pentru mucenicii moldovenești te poți baza pe un aparat de pâine care îți ușurează munca semnificativ și prepară un aluat perfect într-un timp scurt, fără ca tu să depui efort și să „decorezi” bucătăria cu făină. În plus, funcția de temporizator de până la 13 ore, te ajută să găsești aluatul gata frământat și dospit cum te trezești dimineața.

Pentru aluat ai nevoie de o cană de lapte, 150 grame de zahăr, jumătate de pachet de unt topit, 2 ouă, esență de rom, 600 de grame de făină și un plic de drojdie, care trebuie adăugate în această ordine în aparat. După ce este gata, împarți aluatul în forme de 8 pe care le așezi pe o tavă acoperită cu hârtie de copt și le ungi cu un amestec format din gălbenuș de ou și puțin lapte. Pui tava în cuptorul încins aproximativ 20 de minute.

Între timp, poți pregăti un sirop de apă, zahăr și esențe după preferinte, în care vei înmuia apoi mucenicii. La final, aceștia se ung cu un strat de miere și se presară nucă după gust.

Mucenicii fierți, cunoscuți drept mucenicii dobrogeni sau muntenești

Acestia sunt mucenicii mici, preparati într-un sirop dulce, îmbogățit cu nucă și scorțișoară, un adevărat deliciul pentru toată familia. Mucenicii aceștia sunt specifici celor mai multe zone din România.

Cea mai rapidă și comodă soluție este să cumperi din comerț mucenicii, însă aceștia se pot prepara și acasă. Ai nevoie de o cană de făină, jumătate de cană de apă călduță și un praf de sare, bine amestecate și frământate într-un aluat tare, pe care îl întinzi apoi într-un strat subtire și îl porționezi cu formele speciale, astfel încât să obții clasicul 8.

Siropul are la bază 3 litri de apă în care se dizolvă aproximativ două căni de zahăr și puțină sare. După clocotire, torni mucenicii în apa îndulcită si îi mai lași la foc mic aproximativ 10 minute, timp în care adaugi praf de scorțișoară și nucă mărunțită din belșug. Îți recomandăm să încerci sa razi puțină coajă de lămâie sau de portocală, pentru o aromă mai aparte. Când se scurg cele 10 minute, stingi focul și lași amestecul acoperit cu capac încă minimum jumătate de oră.

 

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies