fbpx
Acasa SănătateNutriție și diete 100 de alimente cu conținut scăzut de calorii

100 de alimente cu conținut scăzut de calorii

Autor: Felix Scorobete
0 comentariu 237 vizualizari 8 minute timp estimat

Cu toții vorbim de calorii, uneori chiar prea mult, căci nu doar caloriile contează atunci când e vorba de menținerea siluetei, ci sunt implicați mulți alți factori. Totuși, caloriile sunt importante atunci când alegem alimentele pe care le consumăm – cu cât sunt mai puține calorii (de fapt, kilocalorii, prescurtat kcal) la 100 de grame, cu atât e mai bine.

Există, de asemenea, termenul calorii negative. Ce sunt acestea? Dacă un aliment are o balanță energetică negativă, adică dacă el conține mai puține calorii decât are nevoie organismul nostru pentru a-l digera, atunci spunem că are calorii negative.

Îți prezentăm mai jos o listă cu 100 de alimente care au un nivel scăzut de calorii. Unele au calorii negative, altele stimulează metabolismul, dar toate sunt excelente în efortul de a scăpa de kilogramele în plus!

1. Afine – Normalizează glicemia și au calorii negative.

2. Agar – Numit și geloză, este un produs organic, un agent de legare și de gelifiere extras dintr-o algă. Se găsește sub formă de pulbere. Ajuns în organism, agarul absoarbe lichidele și își mărește volumul, captând grăsimile și zaharurile. Nu e digerat de organism, ci e eliminat cu tot cu grăsimile și zaharurile pe care le captează. Cantitatea optimă este de 3 grame pe zi. Se poate folosi la supe și la sosuri.

3. Alge marine – Conțin multe fibre.

4. Ananas – Conține enzime care dizolvă grăsimile.

5. Anason – Degresează organismul.

6. Andive – Au calorii negative, stimulează secreția biliară.

7. Anghinare – E diuretic și scade colesterolul.

8. Ardei iute – Intensifica metabolismul.

9. Avocado – Conține proteine vegetale ușor de digerat.

10. Broccoli – Are calorii negative.

11. Busuioc – Degresează organismul, are calorii negative.

12. Caise – Sunt laxative, ajută digestia.

13. Cardamon – Este un condiment tradițional arab, numit si hell. Câteva semințe luate înainte cu 10 minute de masă stimulează digestia, iar puse în cafea neutralizează toxicitatea acesteia.

14. Carne de curcan – Are puține calorii și puține grăsimi.

15. Cartof – Se consumă fără grăsimi și doar împreună cu alte legume.

16. Castane – Ard grăsimile.

17. Castravete – Are calorii negative, elimină toxinele.

18. Căpșune – Elimină anumite toxine din organism, au calorii negative.

19. Ceapă – Degresează organismul, are calorii negative.

20. Chimen – Reglează secreția de enzime.

21. Cicoare – Stimulează digestia.

22. Cimbru – Degresează organismul.

23. Cireșe – Sunt depurative.

24. Coacăze negre – Reechilibrează metabolismul.

25. Coada-calului – Intensifică procesele de eliminare a toxinelor.

26. Conopida – Are calorii negative.

27. Coriandru – Reduce balonarea.

28. Creson – Se poate consuma ca salată, suc, supă sau pentru condimentarea cărnii și a legumelor. Are efect antibiotic fără a afecta flora stomacală, întărește sistemul imunitar, e un bun diuretic și detoxifiant și ajută la eliminarea grăsimilor. Ceaiul de creson e bun și contra tusei. Atenție: planta uscată își pierde puterile curative!

29. Cuișoare – Au calorii negative.

30. Dafin – Are proprietatea de a dizolva și de a elimina grăsimile, iar pentru asta nu trebuie consumat în cantități mari, câteva frunzulițe puse în mâncare sunt suficiente, însă trebuie folosit frecvent pentru ca efectul să fie vizibil.

31. Dovlecel – Are calorii negative.

32. Fasole pătată – Este purgativă.

33. Fasole verde – Are calorii negative.

34. Ghimbir – Intensifică metabolismul.

35. Ginseng – Elimină toxinele.

36. Graham – Are multe fibre.

37. Grepfrut – Conține enzime care dizolvă grăsimile.

38. Gulie – Reglează nivelul glucozei.

39. Hrean – Degresează organismul.

40. Kiwi – Este un puternic antioxidant.

41. Lămâie – Degresează organismul, are calorii negative.

42. Lemn dulce – Stimulează ficatul și secreția vezicii biliare și îmbunătățește digestia. Se folosește rădăcina și se consumă sub formă de ceai, infuzie: 2 lingurițe la o cană. Se bea după masă. Atenție: crește fertilitatea, iar consumul pe o durată mai mare de câteva săptămâni poate duce la hipertensiune sau la edeme!

43. Izma – Are efect răcoritor.

44. Mandarine – Reduc indigestia.

45. Mango – Are calorii negative.

46. Măceșe – Alunga oboseala.

47. Măcriș – Este detoxifiant.

48. Mărar – Degresează organismul, are calorii negative.

49. Mei – Are multe fibre.

50. Mentă – Are calorii negative, este diuretică.

51. Mere – Au calorii negative.

52. Miere – Scade pofta de mâncare.

53. Migdale – Scad colesterolul.

54. Morcovi – Au calorii negative.

55. Mure – sunt laxative.

56. Mușețel – Ușurează digestia.

57. Nap – E diuretic și purifică sângele.

58. Nectarine – Au puține calorii.

59. Oregano – Intensifică funcțiile hepatice.

60. Orez basmati – Intensifică digestia, e răcoritor.

61. Orez brun – Intensifică digestia.

62. Orz – Intensifică funcțiile hepatice.

63. Papaya – Reglează glicemia.

64. Păducel – Reduce aciditatea gastrică.

65. Păpădia – Intensifică arderile.

66. Păstârnac – Este diuretic.

67. Pătrunjel – Are calorii negative, elimină grăsimea.

68. Pepene roșu – Este diuretic.

69. Pește – Reduce colesterolul, conține grăsimi bune.

70. Piper – Degresează organismul, ajută digestia.

71. Portocale – Au calorii negative.

72. Ridichi – Au calorii negative.

73. Rodie – Scade colesterolul.

74. Rozmarin – Este diuretic.

75. Roșii – Degresează organismul.

76. Salată verde – Stimulează metabolismul.

77. Salvie – Are calorii negative.

78. Schinduf – Se consumă semințele sau frunzele, pisate și amestecate în mâncare. Ajută la digestie și scade nivelul colesterolului. Sub formă de ceai (2 lingurițe la o cană cu apă), are efect antitusiv și laxativ, se bea călduț după 3 ore de infuzare.

79. Scoici – Reglează funcția tiroidiană.

80. Scorțișoară – Degresează organismul.

81. Secară – Grăbește procesele de descompunere a alimentelor la nivel intestinal.

82. Semințe de dovleac – Au efect de purificator intestinal.

83. Semințe de floarea-soarelui – Au grăsimi bune, nu îngrașă.

84. Semințe de in – Drenează intestinul.

85. Semințe de susan – Previn osteoporoza.

86. Sfecla – Are calorii negative.

87. Șovârf – Este tonic gastric.

88. Spanac – Are calorii negative și multe fibre.

89. Sparanghel – Are calorii negative.

90. Șofran – Accelerează metabolismul.

91. Tapioca – Este o făină obținută din tuberculii maniocului, care ajută la scăderea colesterolului și la reducerea stratului adipos.

92. Tarhon – Dizolvă grăsimile.

93. Tofu – Conține fibre.

94. Țelina – Are calorii negative.

95. Urzica – E detoxifiantă și laxativă.

96. Usturoi – Degresează organismul, are calorii negative.

97. Varză – Este diuretică și purgativă.

98. Varză chinezească – Are calorii negative și este foarte sățioasă.

99. Varză de Bruxelles – Are calorii negative.

100. Vinete – Conțin multe fibre.

Sursă foto: 123rf.com

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies