fbpx
Acasa Vedete Interviu cu Maria Țăpușă

Interviu cu Maria Țăpușă

Autor: Echipa Femeia
0 comentariu 29 vizualizari 10 minute timp estimat

Cunoscută pentru rolul din comedia romantică Lasă-mă, îmi place! Camera 609, în serialul Iubire cu parfum de lavandă, Maria va interpreta rolul Ioanei, fiica preotului satului.

Maria Ţăpuşă a luat primul contact cu actoria încă din clasa a 9-a, când a fost cooptată în trupa de teatru pentru liceeni. Anul acesta împlineşte 5 ani de când, împreună cu trupa, construieşte spectacole cu care mai apoi merge la festivaluri în întrega ţară. A câştigat premii pentru interpretare: Cea mai bună interpretare feminină în rol secundar la Festivalul de Teatru Okaua 2021, Premiul pentru cel mai bun one woman show – Festivalul de Teatru ID Fest 2021 şi la Festivalul Victory of Art şi altele.
În paralel, Maria s-a lansat, în urmă cu 2 ani şi jumătate, în modelling, reuşind până acest moment să colaboreze cu multe branduri de succes. De asemenea, a apărut în videoclipurile Irinei Rimes, Minelli, Mario Fresh & Juno şi Jean Gavril. Este cunoscută publicului pentru rolul interpretat în comedia romantică Lasă-mă, îmi place! Camera 609, precum și pentru cariera din modelling. În serialul Iubire cu parfum de lavandă, Maria va interpreta rolul Ioanei, o adolescentă extrem de muncitoare și de dedicată, fiica preotului satului (Claudiu Istodor) și o foarte bună prietenă a Andei (Michaela Prosan).

#Femeia de Azi: Deşi tânără, te poţi lăuda deja cu două seriale în prime time, la Antena 1. Cum percepi tu notorietatea?

Maria Ţăpuşă: Nu pot să spun că am visat la asta vreodată și nu pentru că părea intangibil, ci pentru că mi-am imaginat altfel parcursul meu în actorie. Credeam că o să aleg calea convențională, dar se pare că Universul avea planuri mai mari pentru mine. Nu pot să mint, este plăcut ca oamenii să te recunoască pe stradă și să simți că toată munca și efortul pe care îl depui îți sunt apreciate. Recent, m-am întrebat dacă personalitatea mea s-a schimbat într-un sens negativ în urma acestui succes. Nu pot spune că am găsit și un răspuns pentru asta, este clar că orice experiență pe care o trăiești în această viață, fie ea cât de mică, schimbă ceva în tine. Însă ce știu cu siguranță este că, atât timp cât voi continua să am genul ăsta de îndoieli, oricât de ciudat ar suna, voi ști că „dețin controlul asupra mea“.

Ai întâmpinat dificultăți din cauza numelui tău melodios? Sau, dimpotrivă, crezi că ai atras atenția mai tare cu el?

Una dintre primele amintiri pe care le am, legate de numele meu de familie și disprețul pe care îl purtam pentru el în trecut, este de când aveam vreo 7 ani. Era chiar începutul clasei întâi, când încercam să o conving pe mama cu orice preț să-mi scrie doar prenumele pe etichetele de la caiete. Și nu îmi era neapărat rușine cu numele
meu, probabil era doar frica de părerile celor din jur. Cu trecerea anilor și înaintarea în vârstă, am început să tratez toate astea într-o notă mult mai comică. Am înțeles că ăsta e numele meu și trebuie să-l port cu toată mândria. Dar da, clar am întâmpinat dificultăți, acest nume a creat multe situații. De la „Scuze, poți să mai repeți o dată?“ sau: „Poți să-l scrii pe foaie?“ până la pierderea rezultatelor de analize medicale pentru că asistenta m-a trecut în sistem „Maria Păpușă“ în loc de „Maria Ţăpuşă“.

De mică ai decis că vrei să faci actorie. Părinții tăi te-au susţinut? Cum ai împăcat și modellingul, pe care îl practici cu succes, dar și școala?

În liceu, am avut noroc de o școală care îmi permitea să mai şi lipsesc câteodată de la ore și de niște profesori foarte înțelegători, așadar nu am întâmpinat obstacole în cariera de modelling din acest punct de vedere. Desigur, cu menţiunea că dovedeam de fiecare dată că am recuperat orele predate atunci. În plus, nu m-am considerat niciodată un elev eminent și nici nu m-am încadrat în tipologia celor care puneau școala pe primul loc. Cu toate astea, nu am fost niciodată neglijentă faţă de situația mea școlară și întotdeauna am avut note mari.

Cu ce e diferit rolul Ioanei din Iubire cu parfum de lavandă faţă de Mara din Lasă-mă, îmi place! Camera 609? Care dintre ele e mai aproape de Maria?

În mod sincer, cred că Mara și Ioana se află la poli opuși, dacă am vorbi despre valori și moralitate. În altă ordine de idei, într-o lume în care ficțiunea ar prinde viață, cred că cele două ar putea fi foarte bune prietene. O trăsătură pe care amândouă o au la bază, dar o manifestă diferit este naivitatea. Cred că Ioana ar putea să o învețe pe Mara mai multe despre determinare, lipsa prejudecăților și curiozitatea intelectuală, în timp ce Mara ar putea să o învețe pe Ioana arta nonconformismului, a nonșalanței și poate, pe alocuri, să îi dea niște sfaturi legate de stilul vestimentar :). Nu pot să-mi dau seama cu care mă identific mai tare, însă pot spune că am ceva de la fiecare dintre ele. Un pic din amândouă ar crea cea mai apropiată variantă de mine, Maria Ţăpuşă.

La evenimentul de lansare a serialului am putut urmări în premieră şi clipul melodiei scrise de Juno pentru coloana sonoră a serialului. Sunteți foarte… apropiați. Și în serial aveți secvențe mai romantice? Şi, mai important, ce fel de relație aveți voi în afara platoului de filmare.

Da, într-adevăr, vor mai exista secvențe romantice în serial, iar publicul n-are nici cea mai mică idee cât de intrigantă va deveni idila noastră care, la început, pare a fi o joacă de copii. Povestea celor doi este presărată cu tot felul de încercări și sentimente care, în timp, se dovedesc a fi elemente-cheie în drumul maturizării lor. Eu și Juno ne cunoșteam de ceva timp înainte de acest proiect, colaboraserăm tot pentru filmarea unui clip de-al lui. A fost plăcută revederea la casting, amândoi ne-am bucurat că vom lucra împreună, ne-am pus de acord de la început că vom face o super echipă și chiar așa a fost. Sunt norocoasă să am un partener de joc atât de dedicat și talentat. Și în ciuda faptului că el mai face o multitudine de lucruri pe lângă, reușește să fie întotdeauna prezent și să dea totul. Am legat o conexiune foarte frumoasă care sunt sigură că va dura şi pe care vă invit să o descoperiţi pe întreg parcursul serialului Iubire cu parfum de lavandă, de la Antena 1.

Cum e să joci rolul de fată de preot? Cum te înțelegi cu Claudiu Istodor?

Vestea că voi juca un asemenea rol m-a speriat inițial, nu aveam nici cea mai mică idee la ce să mă aștept. Mă întrebam ce puncte comune aș putea găsi între mine și personajul pe care din 31 octombrie mă bucur să îl aduc în atenţia telespectatorilor, în fiecare joi şi vineri, la Antena 1. Spre deosebire de Ioana, eu am fost mereu liberă să fac propriile alegeri și să iau decizii pentru mine, fie că a fost vorba de viața personală, carieră sau studii. Însă pe măsură ce am parcurs scenariile, totul a început să se clarifice și pentru mine, dar și pentru Ioana. Am reușit să creez o nouă versiune a mea, imaginându-mi cum aș fi evoluat și cum ar fi arătat adolescența mea dacă aș fi crescut într-un mediu mult mai strict. Astfel, lucrurile s-au legat firesc și pot spune că sunt mai mult decât împlinită cu progresul Ioanei până în acest moment.

Foto: PR Antena 1

Interviul a apărut în revista #Femeia de Azi, în ediția în care Maria Țăpușă a fost aleasă și pentru copertă.

Revista noastră săptămânală e disponibilă în magazinele de presă. O puteți comanda și online, cu un simplu click, în format print aici, iar în format digital aici!

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies