fbpx
Acasa Cross Posts Interviu cu Irina Rimes

Interviu cu Irina Rimes

Autor: Echipa Femeia
0 comentariu 183 vizualizari 5 minute timp estimat

Între muzică, tradiție și introspecție, Irina Rimes își deschide sufletul într-un interviu exclusiv, dezvăluind ce o motivează și cum își găsește echilibrul. În acest dialog sincer cu Oana Tache, ne poartă din culisele succesului internațional al piesei Dudadu până la rădăcinile sale profunde și la magia care o inspiră în viață și muzică.

Artista Irina Rimes a avut o vară plină de reușite, ducând muzica românească la nivel internațional cu piesa Dudadu, care a captat atenția unor titani ai industriei muzicale. Ea ne vorbește despre presiunea succesului, magia folclorului și pregătirile pentru concertul Descântatele, unde promite un show unic, plin de energie și autenticitate.

Hello, Irina! Vara asta a fost plină pentru tine și nu doar de concerte și lansări, ci și de succese. Piesa ta Dudadu a ajuns pe mâinile unor giganți ai muzicii, precum Steve Aoki și Tiesto. Cum te simți?

Sunt foarte fericită să văd cât de călduros este primită Dudadu pe plan internațional. Cel mai tare mă bucură să văd cum o piesă în limba română, inspirată din folclor, este ascultată de atât de mulți oameni.

Știu că piesa face parte din albumul Origini, al cărui concept de inspirație folclorică va fi întregit prin concertul din 28 septembrie, Descântatele. Simți vreo presiune după toate succesele avute? Simți că trebuie să livrezi mai mult, mai bine?

Mereu există presiune, dar nu neapărat externă, ci presiunea pe care eu o pun asupra mea. La Descântatele vreau ca participanții să se distreze, să danseze și să se bucure. Să fie mai aproape de natură, de folclor, de Origini. Simt că toată energia pe care am pus-o în acest proiect trebuie să se simtă și în acest concert.

Ce crezi că i-a cucerit pe acești artiști să preia piesa? E folclorul pentru toată lumea?

Cu siguranță! Cred că muzica transmite, indiferent dacă înțelegi limba sau nu, mesajul tot ajunge acolo cumva. Cred că folclorul nostru are mult mister și, pentru cine are răbdare să-l deslușească și interpreteze, acesta este chiar „magic”.

Aș vrea să știu ce origini ai tu!

Originile mele se duc departe, într-un orășel-sat din Moldova, alături de familia mea, de năzbâtiile pe care le făceam cu  fratele meu, de animalele cu care am crescut și, în special, de muzică. Originile sunt în familie, iubire și simplitate. Așa am crescut, iar lucrurile acestea au rămas înrădăcinate în mine.

Dar ca femeie? Cine a fost sau este modelul tău?

Mama a avut mereu un mare impact în viața mea și a fost cea care m-a ghidat și care încă mă ghidează. Bunica, de asemenea, căci lângă ea am crescut până la vârsta de șapte ani și am descoperit multă muzică alături de ea.

Apropo, crezi în descântec? Ai vreo superstiție pe care o respecți?

Cred în energie, în echilibru și în puterea cuvântului. Asta este pentru mine descântecul. În schimb, nu cred în superstiții.

Cine sau ce te deconectează pe tine de la tot haosul din jur?

Anastasia. Mereu când petrec câteva minute cu ea, simt cum mă deconectez și sunt doar eu cu ea, acolo, în lumea ei. Mă bucur tare că suntem vecine și uneori reușesc să o prind câteva minute seara, iar toată agitația din jur se transformă în liniște.

 

Interviu de Oana Tache
Foto: BRAGOVSKI

Găsiți continuarea interviului în revista #FEMEIA Septembrie 2024.
Puteți comanda revista în format print aici, iar în format digital aici, printr-un simplu click!

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies