fbpx
Acasa GastronomieRețete Ruladă cu mascarpone și fructe

Ruladă cu mascarpone și fructe

Autor: Echipa Femeia
0 comentariu 67 vizualizari 3 minute timp estimat

Știi ce este mascarpone? Este o brânză pe care italienii o obțin din lapte de vacă, de fapt, din smântână coagulată. Are consistența unei paste, nu are crustă și… e foarte gustoasă! Numele îi vine de la mascherpa, cuvânt care în dialectul lombard înseamnă „smântână”. Îți prezentăm mai jos o rețetă pentru 16 porții, potrivită atât pentru sezonul estival, cât și pentru toamnă. Timp de preparare: aproximativ 3 ore și 15 minute.

INGREDIENTE

Pentru blat

6 albușuri
1 praf de sare
10 linguri zahăr
120 g alune de pădure fin măcinate

Pentru cremă și decor

250 g mascarpone
100 ml smântână pentru frișcă
250 ml frișcă lichidă
2 linguri zahăr pudră
600 g piersici, căpșuni sau alte fructe
2 plicuri zahăr vanilinat
Câteva frunze de mentă

MOD DE PREPARARE

1.  Bați albușurile spumă tare cu un praf de sare, adaugi treptat câte o lingură de zahăr și bați în continuare, până se topește zahărul. Încorporezi alunele în bezeaua obținută și torni compoziția în tava tapetată cu hârtie de copt. Coci blatul în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, până devine auriu. Îl răstorni pe o hârtie de copt curată, îndepărtezi cu grijă hârtia pe care s-a copt și îl rulezi împreună cu hârtia curată.

2.  Pentru cremă, mixezi frișca lichidă rece, împreună cu zahărul pudră și cel vanilinat. Separat, mixezi mascarpone împreună cu smântâna pentru frișcă și 2-3 linguri de frișcă bătută. Păstrezi în frigider restul de frișcă.

3.  Păstrezi un fruct pentru decor, iar restul le speli, le cureți și le tai în cubulețe. Desfaci ușor rulada, întinzi crema și repartizezi uniform cubulețele de fructe, păstrând câteva pentru decor. O rulezi cu ajutorul hârtiei și o păstrezi la rece 2 ore. O decorezi cu frișca rămasă, cu felii de frcute și cu frunzele de mentă.

SFATURI:

  • Dacă nu ai fructe proaspete, sunt foarte bune și cele din compot.
  • Peste frișca de decor arată foarte bine fulgii de cocos sau de migdale.
  • Poți să lași blatul gol. Dacă a ieșit neted, poți la fel de bine să îl acoperi cu o glazură de ciocolată, cu o cremă, cu un strat de jeleu de fructe sau cu zahăr pudră.
  • Poți să umpli rulada cu înghețată bine amestecată, care să fie fermă, dar să se poată întinde. Desigur, după aceea, învelești în folie de plastic și strângi bine, ca să se păstreze forma de ruladă, și dai la congelator 3 ore.
  • În varianta zilelor mai reci, când vrei un dulce mai consistent, poți să ungi blatul doar cu gem.

Sursă foto: 123rf.com

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies