fbpx
Acasa FamiliePsihologie Despre infidelitate cu sinceritate. Zodii infidele

Despre infidelitate cu sinceritate. Zodii infidele

Autor: Otilia Ignat
0 comentariu 558 vizualizari 11 minute timp estimat

Vorbim cu sinceritate despre infidelitate, cu atât mai mult cu cât, indiferent de sex, infidelitatea nu este o întâmplare, ci efectul unui cumul de factori. O aventură extraconjugală este cea mai mare încălcare a încrederii și, de obicei, cel puțin unul dintre parteneri este profund rănit. Cu toate acestea, infidelitățile se întâmplă, are o serie de cauze și produce efecte dureroase. A fi conștienă de cauze, este o cale prin care riscurile de a fi victima infidelității sau de a fi infidelă pot fi limitate. Este important de spus că infidelitatea nu poate fi complet evitată. 

Articol preluat și adaptat din revista FEMEIA de AZI (ai posibilitatea de a vedea integral revista și articolul în varianta digitală).

O stimă de sine scăzută,cauza infidelității

Bărbaților și femeilor deopotrivă ar putea să le lipsească validarea, aprecierea în viața de zi cu zi. Dacă nu te simți suficient de apreciată și iubită de partener în relație, e posibil să cauți afecțiune sau validare în afara celor patru pereți ai dormitorului conjugal. 

Când problemele de zi cu zi încep să înlocuiască fluturii din stomac, o aventură devine tentantă, pentru a crește stima de sine. Cine nu-și simte gâdilat orgoliul când se bucură de prețuire, de stimă, de afecțiune?

Cauze nevăzute ale infidelității

Pentru trișor, infidelitatea este o explorare a unor părți din el însuși pe care le-a suprimat de multă vreme. De cele mai multe ori, înșală pentru că pur și simplu vrea să scape de constrângerile și limitările actuale. De fapt, el nu caută o altă persoană, ci pe el însuși.

Natura seducătoare a interzisului

Aventura îi poate face pe unii să se simtă ca niște adolescenți – e incitant și interesant să încalce regulile. Și toată lumea știe asta: e ca atunci când mama ți-a spus să nu mănânci prăjituri, pe vremea când aveai cinci ani. Iar biscuitul interzis avea un gust atât de dulce! În plus, există mereu fanteziile însoțite de această idee.

Bărbații, din cutume sociale

Pentru anumiți bărbați, a înșela, într-un anumit sens, nu neapărat sexual, e o datorie socială. O fac pentru a fi priviți drept „bărbați adevărați“. Ei par să-și minimizeze comportamentele și să justifice ceea ce fac – cum ar fi să meargă la un club de striptease, să urmărească site-uri porno sau să susțină că flirtul cu o altă persoană decât partenera nu dăunează. 

Nu toți bărbații înșală, dar sunt și cei care cred că au nevoie de mai mult de o persoană cu care să facă sex, pentru a fi mulțumiți sexual. Și totuși… În ciuda acestor mentalități, mulți bărbați se simt mulțumiți cu o singură parteneră – unele cupluri găsesc modalități de a menține scânteia vie, fără a include oameni suplimentari în relație.

Femeile, din deficit emoțional și infidelitatea

În timp ce bărbații înșală, de obicei, din motive fizice, femeile încep o aventură din cauza unui deficit emoțional acasă sau după ce au descoperit o afinitate cu cineva nou. 

De obicei, din căsnicia lor lipsește ceva, e vorba mai ales de atenție și afecțiune. Majoritatea femeilor au nevoie de apreciere, admirație și interacțiune consecventă cu partenerul. Astfel, pentru multe femei, aventura începe ca o afinitate emoțională care poate evolua în cele din urmă, într-una fizică. 

La nivel emoțional, femeile rămân în relații nefericite mai mult decât bărbații, dar odată ce se simt neapreciate sau neglijate, se deschide o ușă sau o fereastră invizibilă pentru ca altcineva să le atragă atenția. Așa începe adesea infidelitatea emoțională, care se poate transforma în adulter.

Infidelitatea, de la cauză la efecte

Indiferent „de ce“ înșală oamenii, adulterul este o formă de egoism și incapacitatea de a-și controla impulsurile. Motive ar mai fi destule – traume din copilărie, relații anterioare eșuate, „din greșeală“, la beție sau chiar din… plictiseală.

👉 Într-o eră în care tehnologia avansează rapid și ritmul vieții se accelerează, abilitatea de a comunica cu claritate și empatie devine crucială în orice relație, fie că vorbim despre parteneriate romantice, de prietenii strânse sau de colaborări profesionale. 

zodii infidele, infidelitate

Zodii predispuse la infidelitate (victime sau agresori)

Există diverse păreri și stereotipuri legate de astrologie și comportamentul oamenilor în relații. Deși nu există dovezi științifice care să susțină că zodia unei persoane influențează probabilitatea de a înșela sau de a fi înșelată, astrologia populară are anumite idei despre care zodii sunt mai predispuse la infidelitate sau la a fi înșelate.

Zodii considerate mai predispuse la infidelitate

  • Gemenii sunt cunoscuți pentru natura lor duală și dorința de varietate și noutate. Pot fi mai predispuși să caute excitare și aventuri noi, ceea ce poate duce la infidelitate.
  • Leii sunt adesea percepuți ca fiind pasionali și dornici de atenție și admirație. Dacă nu primesc suficientă atenție într-o relație, s-ar putea să o caute în altă parte.
  • Săgetătorii iubesc libertatea și aventurile. Dacă se simt constrânși sau plictisiți într-o relație, pot fi tentați să exploreze alte opțiuni.
  • Peștii sunt visători și pot fi atrași de fantezii și romantism. Pot fi predispuși să caute afecțiune și conexiuni emoționale în afara relației lor dacă simt că acestea lipsesc.

Zodii considerate mai predispuse să fie înșelate

  • Taurii sunt fideli și de încredere, dar pot fi percepuți ca fiind rigizi și încăpățânați. În ciuda devotamentului lor, partenerii mai aventuroși pot căuta varietate în altă parte.
  • Racii sunt extrem de loiali și dedicați relațiilor lor, dar sensibilitatea lor emoțională poate fi exploatată. Pot rămâne fideli chiar și atunci când sunt tratați necorespunzător.
  • Balanțele sunt orientate spre armonie și relații echilibrate. Pot fi mai dispuse să facă compromisuri pentru a menține pacea, ceea ce uneori poate fi exploatat de parteneri infideli.
  • Capricornii sunt serioși și dedicați în relațiile lor, punând deseori responsabilitățile înaintea propriei lor fericiri. Această natură devotată poate fi uneori neglijată de parteneri mai neserioși.

Cea mai vulnerabilă zodie la infidelitate

Scorpionii sunt unii dintre cei mai complecși și pasionali parteneri zodiacali. Această intensitate poate duce atât la infidelitate, cât și la riscul de a fi înșelați. 

Cunoscuți pentru intensitatea lor emoțională și pasiunea profundă, scorpionii sunt adesea percepuți ca fiind misteriosi și senzuali, ceea ce poate atrage atenția din partea altora. Datorită naturii lor intense și dorinței pentru conexiuni profunde, pot fi tentați să caute relații care să le satisfacă nevoile emoționale și fizice, mai ales dacă nu le găsesc în relația actuală. Scorpionii sunt buni la păstrarea secretelor, ceea ce poate însemna că, dacă aleg să înșele, este posibil să fie foarte discreți și să ascundă bine acest lucru.

Pe de altă parte, datorită naturii lor intense și posesive, scorpionii pot fi foarte suspicioși și geloși, ceea ce poate crea tensiuni în relație și poate chiar împinge partenerul să caute alinare în altă parte. Posesivitatea și controlul excesiv pot fi obositoare pentru partener, care ar putea simți că nu are suficient spațiu persona, iar de aici până la infidelitate este un singur pas. 

Este important de reținut că aceste caracterizări sunt generalizări și nu reflectă comportamentele tuturor indivizilor dintr-o anumită zodie. Fiecare persoană este unică și influențată de mulți alți factori decât doar zodia sa. Relațiile sănătoase și de succes se bazează pe comunicare, respect reciproc și încredere, indiferent de semnul zodiacal.

👉 Cum iubesc nativii din fiecare zodie

Sursa foto: http://www.123rf.com

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies