fbpx
Acasa Frumusețe Crema de corp: cum o alegi pe cea potrivită pentru pielea ta

Crema de corp: cum o alegi pe cea potrivită pentru pielea ta

Autor: Alexandra Ion
0 comentariu 729 vizualizari 9 minute timp estimat

Aplicarea unei loțiuni corporale ar trebui să facă parte din rutina zilnică. Crema de corp este produsul principal care protejează, previne îmbătrânirea, deshidratarea și susține procesele reparatorii naturale ale pielii. Pielea deshidratată are tendința de a se irita ușor, se descuamează, apare senzația de mâncărime și se regenerează mai greu. Este util să știi să faci diferența între produse pentru a găsi crema de corp ideală pentru tipul tău de piele.

Pielea este supusă la o serie de agresiuni, iar pentru confort și pentru a avea o piele cu un aspect îngrijit, crema de corp este aliatul principal.

Ce rol are crema de corp

O cremă de corp trebuie să conțină ingredientele care să o facă un bun hidratant, la care se adaugă cele care au proprietăți umectante, reparatorii și emoliente. O cremă de corp trebuie să hrănească pielea, iar pentru aceasta, este necesar să conțină lipide care să fie absorbite de epidermă.

În esență, crema de corp trebuie să ajute la hidratare, precum și la restabilirea barierelor naturale ale pielii împotriva deshidratării și iritanților externi. O cremă eficientă se aplică și se absoarbe ușor, producând un sentiment de confort cutanat. Cei mai eficienți compuși care contribuie la hidratarea pielii sunt glicerina, sorbitolul, hexilenul și butilenglicolul, ureea, acidul hialuronic, dar și ceara de albine, de candelilla ori de palmier sau extractele de soia.

Emolienții, care sunt în principal uleiuri naturale din semințe și alte lipide vegetale (untul de cacao, de shea, de nucă de cocos, de palmier sau cel de struguri), au capacitatea de a îmbunătăți aspectul pielii, oferă etanșare și asigură o protecție suplimentară pentru epidermă.

O cremă de corp trebuie să conțină antioxidanți care previn îmbătrânirea prematură și neutralizează radicalii liberi, ce descompun celulele pielii. Antioxidanții oferă protecție împotriva razelor soarelui, necesară mai ales vara, dar nu numai, și, de asemenea, au capacitatea de a stimula producerea de colagen. Antioxidanții uzuale sunt beta-carotenul (vitamina A), acidul ascorbic (vitamina C) și tocoferolul (vitamina E). De regulă, sursa acestora se află în extractele de ceai alb sau verde, de soia, de struguri și de rodie.

Agențiii reparatori sunt cei care stimulează procesele de regenerare celulară cutanată, iar prezența lor în crema de corp sporește calitatea acesteia și beneficiile pe care le aduce. Frecvent, sunt utilizați ca agenți reparatori niacinamida (vitamina B3), retinolul, diferite extracte din semințe și plante.

Crema de corp care aduce beneficii trebuie să conțină și ingrediente calmante, necesare mai ales pentru o piele sensibilă. Acestea ajută la procesele de vindecare a pielii și oferă protecție suplimentară pentru prejudiciile cauzate de surse externe, cum ar fi mediul, soarele, poluarea. De regulă, se folosesc cu acest scop extractele de aloe, ceai verde, struguri, mușețel.

Nu în ultimul rând, o cremă de corp trebuie să ofere confort și în timpul utilizării, și după. Este ideal să alegi o cremă de corp care să aibă aceeași aromă sau temă cu parfumul pe care îl folosești, pentru că va contribui la menținerea rezistenței lui mai multă vreme. Crema de corp te ajută să te relaxezi prin senzația pe care o oferă pielii și prin parfumul ce are capacitatea de a induce o stare de bine inegalabilă.

Crema de corp: cum o alegi pe cea potrivita pentru pielea ta

De ce trebuie sa tii cont cand alegi crema de corp

Alegerea cremei de corp se face în funcție de necesitățile pielii tale. În consecință, sunt detalii de care trebuie să ții cont când alegi un produs sau altul. În categoria cremelor de corp sunt incluse: untul de corp, laptele hidratant și cremele, fiecare în parte oferind grade diferite de hidratare și emoliere.

Știind efectele pe care le au ingredientele conținute, alegerile pe care le faci trebuie să fie particularizate raportat la tipul de piele pe care îl ai. Astfel:  

  • Pielea uscată are nevoie de creme consistente, care conțin uleiuri și emolienți cu acțiune mai intensă, inclusiv uleiuri minerale și uree;
  • Pielea normală sau combinată are nevoie de loțiuni mai lejere, uleiuri vegetale și extracte vegetale cu efect hidratant și emolient lejer;
  • Pielea grasă are nevoie de hidratare intensă, dar de mai puține substanțe emoliente, astfel că sunt de preferat cremele ușoare, fără uleiuri, dar cu efect puternic hidratant și cu acțiune non-comedogenă, pentru a evita înfundarea porilor;
  • Pielea sensibilă are nevoie de variante de hidratare și emoliere naturale, cu efect calmant, astfel că sunt ideale cele care conțin extracte de plante (mușețel, alantoină) și grăsimi vegetale, care să nu conțină iritanți (acizi sau coloranți). Pentru acest tip de piele, este recomandată o cremă de corp care să nu aibă parfum;
  • Pielea matură trebuie îngrijită cu o cremă de corp intens hidratantă și emolientă, care să conțină antioxidanți, acid hialuronic și alți compuși care să contribuie la menținerea sănătății și care să combată activ efectele proceselor naturale de îmbătrânire, aducând un plus de strălucire pielii. 

👉 Puloverele și paltoanele nu sunt singurele lucruri groase de care avem nevoie în lunile reci. Hidratarea feței este necesară, nu și suficientă însă. Dermatologii ne avertizează că protecția naturală a pielii se diminuează considerabil în acest anotimp și, prin urmare, avem nevoie de grăsimi care să compenseze pierderile suferite.

Ce beneficii aduc exfolierea și produsele pentru scrub

Pielea este într-un continuu proces de regenerare, astfel că, la suprafața acesteia, celulele trebuie exfoliate. Efectele exfolierii sunt multiple: stimularea regenerării și hidratarea pielii. De asemenea, având acțiune emolientă, exfolierea poate elimina unele imperfecțiuni (pete de pigmentare), oferă luminozitate și lasă pielea catifelată și curată în profunzime.

Granulele exfoliante din scrub ajută la îndepărtarea pielii moarte, iar acțiunea de frecare în sine stimulează intens circulația sângelui, punând în mișcare limfa. Astfel, pielea este hrănită și hidratată în profunzime. Folosirea unui scrub parfumat poate să-ți stimuleze starea de spirit, iar senzațiile plăcute la nivelul pielii te fac, pur și simplu, să te simți bine.

Pentru un plus de eficiență, un scrub trebuie aplicat de două ori pe săptămână. Este important ca după scrub să folosești o cremă de corp, dar și să eviți utilizarea acestuia dacă pielea este iritată, lezată sau are probleme de natură dermatologică.

Crema de corp aduce beneficii pe termen lung, dacă alegi produse de îngrijire care să susțină cu adevărat nevoile pielii, în funcție de tipul de piele pe care îl ai și de vârstă. Rutina zilnică este esențială pentru o piele frumoasă, care este un aliat pentru un tonus psihic pozitiv.

Sursa foto: 123rf.com

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies