fbpx
Acasa Relații și sex 6 motive pentru care eşti (încă) singură

6 motive pentru care eşti (încă) singură

Autor: Echipa Femeia
0 comentariu 76 vizualizari 7 minute timp estimat

Pur şi simplu… nu înţelegi de ce eşti singură. Eşti cu atât mai nedumerită cu cât te consideri „o partidă bună”. Cine o fi de vină? Eşti tentată să dai vina pe altcineva, nu-i aşa? Ce-ar fi să schimbi perspectiva, adică să încerci să afli dacă nu cumva eşti chiar tu cea care pune obstacole în calea închegării unei relaţii stabile, de durată?

Psihologii susţin că, în majoritatea cazurilor, cauza pentru care o femeie este singură o constituie ea însăşi. Merită să verifici dacă au dreptate şi în ceea ce te priveşte. Iată care sunt, după părerea lor, cele mai frecvente greşeli săvârşite de femeile singure.

1. „Niciunul nu merită atenţia mea“

Eşti de părere că dai mereu peste bărbaţi nepotriviţi. Unul e grozav ca amant, în rest nu e bun de nimic, altul e inteligent foc, dar n-are niciun haz, al treilea… Fii realistă. Priveşte în jur şi ascultă-ţi intuiţia şi, dacă te atrage cineva anume, nu te grăbi să-l cataloghezi ca mediocru, insipid, neserios, căci s-ar putea să nu i se potrivească niciunul din aceste calificative.. Dă-i o şansă! Şi nu doar lui, ci şi ţie!

2. „Sunt foarte ocupată“

Stai cât ziua de lungă la seviciu, abia de mai ai timp de propria-ți persoană. Aşa o fi, doar că, devreme ce îţi doreşti un partener de viaţă, va trebui să faci ceva ca să-l cunoşti, nu? Așadar, cu ce începi? Lărgeşte-ţi cercul de cunoştinţe. O variantă ar putea fi înscrierea pe un site de socializare. Da, nu puţine sunt cuplurile care s-au cunoscut astfel. Sau poţi cere ajutorul prietenilor, sugerându-le că ţi-ar plăcea să cunoşti bărbaţi singuri.

3. „Mă descurc şi singură“

După ce că sunt mai puţini decât femeile, bărbaţii din zilele noastre mai sunt şi slabi, lipsiţi de iniţiativă, sunt de părere aşa-zisele „femei de succes”. În principiu, observaţia nu e lipsită de sens. Psihologi de pretutindeni le dau dreptate. După părerea acestora, este în plină desfăşurare procesul de feminizare a bărbaţilor. Se remarcă însă şi masculinizarea femeilor. Nu doar că poartă pantaloni, ci sunt capabile să rezolve problemele gospodăreşti, să aibă grijă de copii, să se descurce în afaceri. Alături de o asemenea femeie e greu să te simţi puternic, chiar reprezentant al sexului tare fiind. Ea hotărăşte totul în ceea ce o priveşte, n-are nevoie de nimeni altcineva.

Dacă îţi doreşti alături un bărbat puternic şi încrezător în propriile forţe, nu te grăbi să iei tu toate deciziile, lasă-l şi pe el să o facă. Şi nu-ţi ascunde vulnerabilitățile, nevoia de a fi ajutată. Desigur, arată-ți şi disponibilitatea de a fi şi tu de ajutor, grijulie mai exact…

4. „Cum spunea mama…“

Adolescentă fiind, mama nu scăpa nicio ocazie să-i cântărească, în felul ei, pe băieţii care te curtau. „Nu vreau să faci greşeala pe care am făcut-o eu, să-ţi găseşti un partener precum tatăl tău“, spunea ea de fiecare dată. Chiar dacă acum eşti o femeie matură, eliberată de presiunea mamei, e foarte posibil ca spusele ei să fi lăsat urme adânci în subconştientul tău, manifestându-se ca teamă de a nu greşi în alegerea partenerului, ca nu cumva s-o auzi pe mama amintindu-ţi că a avut dreptate. Aşadar, nu cumva eşti influenţată de cineva şi ţi-e teamă să nu fii dezapobată pentru o alegere greşită? Faptul că mama ta a fost dezamăgită de partenerul ales nu înseamnă că aşa ţi se va întâmpla şi ţie. Oricum, de tine depinde, nu de ea.

5. „N-am de gând să fac concesii“

Dar ştii că egoismul este una dintre principalele cauze ale singurătăţii? Dacă nu eşti dispusă să sacrifici nimic de dragul persoanei iubite, n-ar trebui să te mire că eşti singură. Încearcă să înţelegi cum te văd ceilalţi. Dacă prin tot ceea ce faci laşi să se înţeleagă că nu ai nevoie de nimeni, că eşti în stare să rezolvi orice problemă, ce bărbat ar vrea să-ţi fie alături?

De regulă, femeile puternice n-au noroc în dragoste. De ce oare? Pe de o parte, o astfel de femeie nu acceptă un bărbat romantic, afectuos, dispus să facă el concesii de dragul ei. Pe de altă parte, dacă se întâmplă totuşi să găsească un bărbat la fel ca ea, viaţa de cuplu se transformă într-o competiţie permanentă, fiecare dorind să-şi afirme superioritatea. De obicei, nu prea durează. Cum poţi ieşi din acest cerc vicios? Priveşte-i cu mai multă atenţie pe bărbaţii din jurul tău, s-ar putea să nu fie toţi slabi. La urma urmei, un bărbat calm, echilibrat, respectuos nu înseamnă că e slab. Pentru a-i cunoaşte mai bine, dă-le ocazia să se desfăşoare. Apoi, foarte important, poate e cazul să-ţi schimbi atitudinea faţă de cei din jur. Mai exact, fii feminină, în felul de a te îmbrăca, în comportament, în felul în care li te adresezi bărbaților.

6. „E clar, nu mai există iubire“

Când eşecurile din viaţa personală te nedumiresc, ai putea fi tentată să spui că iubirea nu e decât un basm pentru naivi. Afirmaţia şi convingerea că „nu există iubire“ te scuză de vechile dezamăgiri şi te apără de cele viitoare. E o amăgire, fireşte. Analizează-te şi conştientizeaz-o, dacă e cazul. S-ar putea să descoperi că alta e cauza.

Iată câteva variante posibile: eşti obişnuită să comanzi, nu doar la locul de muncă, ci şi în relaţia cu cei apropiaţi; ţii să ai întotdeauna ultimul cuvânt de spus; cei din jur te consideră o persoană rece şi calculată; într-o relaţie ţi-e teamă să te arăţi lipsită de apărare, ca să nu pari slabă; când eşti invitată la o întâlnire, tu eşti cea care fixează şi locul, şi ora; nu precupeţeşti niciun efort să-ţi arăţi superioritatea faţă de ceilalţi.

Sursă foto: 123rf.com

 

Lasa-ne un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Articole similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accepta Mai multe

Politica de cookies